BORLU YALITIM NEDİR?
Bor’lu yalıtım, selüloz esaslı, bor katkılı ısı, ses ve yangın izolasyon malzemesidir. Dünyada selülozik izolasyon malzemesi, borlu yalıtım, selüloz yalıtımı gibi isimlerle de bilinen Bor’lu yalıtım, yerine göre dökme, üfleme ile doldurma ve özel püskürtme makineleri sayesinde her türlü yüzeye rahatça uygulanabilme özelliğine sahiptir.
Nefes alan yapısı sayesinde havayı iyi tutması nedeniyle doğaya özdeş bir malzemedir.
Malzemenin tamamen doğal malzemelerden üretilmesi, ürünün performansının kullanım ömrü boyunca sabit kalmasını sağlar. Hacimsel kaybı olmadığı gibi ısı, ses ve yangın izolasyonu değerlerinde hiçbir bozulma olmaz.
Bor’lu yalıtım istenilen kalınlıkta uygulanabilir. Her yüzeyde istenilen kalınlıkta istenilen yoğunlukta uygulama yapma imkanına sahiptir. Uygulamanın ekyersiz olması, her türlü ısı ve ses köprüsünün oluşmasını engeller.
Bor’lu yalıtım tamamen çevre dostudur. Atık kağıtların değerlendirilmesiyle de ülke ekonomisine ciddi katkı sağlar.
Isı iletkenlik katsayısı: = 0,037 W/mk.
Ses yalıtımı ve akustik düzenlemelerde kullanılır. Cami, konser salonları, toplantı odaları, okullar, fabrikalar, atölyeler ve diğer halka açık mekanlar, aynı zamanda kayıt stüdyoları gibi üst düzeyde ses yalıtımı gerektiren mekanlarda uygulanır.
Yoğunluğu: 15-150 kg/m3 arasında değişen yoğunluklarda uygulama yapılabilmektedir.
İçerdiği borun kaynama noktasının yüksek olması nedeniyle yangın yalıtımı maksadıyla tüm dünyanın üzerinde durduğu bir malzemedir.
DIN 4102 normlarına göre “Yanmaz Malzemeler” olan B 1 sınıfındadır.
Elektriğe karşı dayanıklıdır.
Tamamen doğaldır, kimyasal bir bileşik ihtiva etmediği için bazı yalıtım malzemesi gibi kanserojen değildir.
Zamanla bozulmaz, çürümez, korozyon ve paslanma yapmaz. Böcekler ve mikro organizmalar tarafından tahrip edilemez. Küf tutmaz.

